Ondernemen vs kersversemoeder


Baan in loondienst, zzp'er en moeder zijn

Op 6 augustus 2021 ben ik moeder geworden van ons zoontje Manu. Op dat moment werkte ik nog in loondienst en werkte ik er naast als zzp'er. Na mijn 10 weken zwangerschapsverlof van mijn baan uit loondienst ben ik weer aan het werk gegaan voor 32 uur. Een drukke tijd want je hebt de zorg voor je zoontje, je werk in loondienst en je werk als zzp'er. Dit ging ook echt niet altijd zonder slag of stoot en soms moest ik meetings afzeggen als Manu zijn dag niet had, omdat ik simpelweg geen gesprek kon voeren zonder zijn geluid op de achtergrond.


Ik kwam er al snel achter dat ik moest gaan plannen en niet meer zomaar dingen random kon doen. Dus besloot ik een schema te maken, bijvoorbeeld een vaste dag waarop ik mijn content maak voor social media en een vaste dag waarop ik werk voor klanten hun huisstijl en branding.

Iets meer rust

In December heb ik te horen gekregen dat mijn contract niet werd verlengd dus ondanks dat in eerste instantie als een tegenslag kwam, gaf het mij ook rust. Nu kan ik mij 100% focussen op mijn eigen bedrijf en mijn zoontje.


Maar dat houd niet weg dat het soms lastig te combineren valt, waar ik soms moeite mee heb is dat ik mij niet volledig kan afsluiten in huis omdat wij momenteel geen extra ruimte hebben in de zin van een kantoor waar ik aan het werk kan, dus dat moet in de woonkamer met alle leef geluiden er om heen. Toch lukt het mij om mijn ding te doen, maar moet wel eerlijk zeggen kan niet wachten tot we een woning hebben gevonden waar ik wel mijn eigen ruimte heb om voor mezelf te werken.


Motivatie

Natuurlijk ben je als ondernemer altijd gemotiveerd en wil je alles eruit halen wat erin zit, maar sinds mijn zoontje op de wereld is, is dit alleen maar versterkt. Want ja, je wilt het goed doen voor hem. Dit is voor mij een fijne drive veer als ik het soms even niet meer weet, dan zie ik mijn zoontje en ga ik weer verder.